Lees over ons in de Consumentengids!

Verkoop- en leverings- voorwaarden

Perfect Waterbedden logo header

Perfect waterbed onderhoud


We kunnen wel aannemen dat een waterbed langer meegaat dan een gewoon matras. Dit komt doordat het water alle jaren z'n kracht houdt en dus de juiste ondersteuning blijft geven. Dit in tegenstelling tot een gewoon matras wat in ondersteuning met de jaren achteruit gaat. Maar het waterbed moet wel goed onderhouden worden!

Dit houdt het volgende in:

Er moet 2 maal per jaar een conditioner in het water gedaan worden. Dit doodt de algen en de bacteriën die in het water leven, zodat deze de binnenkant van de matras niet aantasten.

Ook is het heel belangrijk om de bovenkant van het vinyl (de waterzak) soepel te houden. Doordat men 's nachts transpireert, komt er zout op de matras terecht. Dit zout kan uitdroging veroorzaken.
Met de vinylcleaner moet de waterzak 1 maal per 2 maanden ingewreven worden. Het is ook goed om er af en toe een vochtige doek over te halen. De tijk (onderdeken) moet regelmatig gelucht worden.

Hiervoor is tegenwoordig een mooie geritste tussenlaag te krijgen; de Zip-layer (alleen voor nieuw te leveren tijken). Deze wordt tussen de tijk en de waterzak geritst. Voor de luchtcirculatie voor de afvoer van vocht bij overmatig zweten verkopen we de Aerosleep die tussen de tijk en het beddengoed zit.

Dit alles is natuurlijk een kleine moeite om een waterbed zoveel langer mee te laten gaan!

logo zeemeermin
Wist u dat...

Logo Perfect

...wij al 32 jaar waterbed-ervaring hebben?

...wij alle losse waterbedonderdelen kunnen leveren?

...wij u kunnen helpen met onderhoud van uw waterbed?

...u bij ons terecht kunt voor al uw waterbed-vragen?