Lees over ons in de Consumentengids!

Verkoop- en leverings- voorwaarden

Perfect Waterbedden logo header

De top 10 van veel gestelde waterbed vragen


Hieronder proberen wij de meest gestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Mocht u echter een vraag hebben die hier niet tussen staat dan kunt u die altijd aan ons stellen.

Daar gaan we dan...

 1. Wat is een waterbed?

  Een waterbed is een zak met water in een bed-ombouw (hardside) of in een matrashoes met schuimranden (softside). Een uitgebreide uitleg wordt gegeven bij de verschillende soorten waterbedden.

 2. Is het niet koud op een waterbed?

  Zeker niet! Een waterbed wordt verwarmd door een verwarmingselement met thermostaat. Het kan dus op de gewenste temperatuur ingesteld worden. Dus ligt u  's winters lekker warm en 's zomers blijft het koel. Er is sprake van een constante temperatuur, wat heel gunstig is voor de spieren en gewrichten.

 3. Wat kost een waterbed aan elektriciteit?

  Het Energiebedrijf heeft uitgezocht wat de kosten zijn aan elektriciteit. Dit stond in het blad 'Energie en Water', dat uitgegeven wordt in nauwe samenwerking met Energie-Ned, de vereniging van Energiedistributiebedrijven. Gemiddeld is dit voor een hard-side waterbed zo'n € 60,- per jaar en bij een soft-side waterbed ongeveer € 40,- per jaar. Dit alles is gemiddeld, dat wil zeggen dat het in een goed geïsoleerd huis minder zal zijn dan in een koud huis.

 4. Maakt het golven me niet 'zeeziek'?

  Nee! Als u zich omdraait of in- en uitstapt golft u wat heen en weer. Afhankelijk van de stabilisatie is dit 0 tot 8 seconden. Bij de aanschaf van een waterbed moet u hier een keuze in maken. U zult merken dat het deinen een rustgevende uitwerking heeft. Denkt u aan het dobberen op een luchtbed in het water. Zeeziekte ontstaat doordat de boot beweegt en u daar dan geen controle over hebt. Dat is op een waterbed niet het geval!

 5. Hoe belangrijk is onderhoud voor mijn waterbed?

  Als er niets aan onderhoud wordt gedaan, ontstaan er algen en bacteriën. Dit kan de binnenkant van de waterzak aantasten. Dus moet er zeker 2 x per jaar een flesje conditioner in het water gedaan worden. Dit houdt het water goed en het hoeft dus niet verschoond te worden. Door transpiratievocht kan het matrasoppervlak worden aangetast, dus het is nodig om het regelmatig schoon te maken met de speciale vinylreiniger. Doet u dit om de maand, dan voorkomt u uitdroging van het vinyl. Tijdens het verschonen van de lakens kunt u nog een keer extra een vochtige doek over de waterzak halen.

 6. Hoe lang gaat een waterbed mee?

  Als een waterbed goed onderhouden wordt gaat het zeker langer mee dan een gewoon matras. Dat wil zeggen dat de ondersteuning van een watermatras alle jaren optimale ondersteuning blijft geven i.t.t. een gewoon matras. Verder zijn de losse onderdelen ook te vervangen. Bij de één zal er eerder slijtage in de tijk verschijnen dan bij de ander, afhankelijk van transpireren e.d. Bij zwaardere mensen zal de schuimbalk eerder doorzakken. Maar al deze voorbeelden zullen waarschijnlijk pas optreden als het bed de leeftijd van de gewoon matras al voorbij is!

 7. Hoe zit het met lekkage?

  Er zijn hele enge ideeën over een lek waterbed. Een waterbed zou makkelijk lek raken met een enorm waterballet als gevolg. Dit is niet waar!! U hoeft niet voorzichtig te zijn op het bed. U moet echt opzettelijk met een scherp voorwerp in het matras steken, wil er een lekkage ontstaan. En dan nog is er geen nood; er staat geen druk op de waterzak, dus zal het water er druppelsgewijs uitkomen en opgevangen worden in de veiligheidsvoering. Er zit gemiddeld 5 jaar fabrieksgarantie op lekkage in de naden van een waterbed. Is het een lek op een andere plaats, dan is dit gewoon te plakken.

 8. Is mijn vloer sterk genoeg voor een waterbed?

  Een gevuld waterbed weegt tussen de 500 en de 1000 kilo. De meeste vloeren kunnen gemiddeld per vierkante meter zo'n 200 tot 250 kilo dragen. Het gewicht van een waterbed wordt gelijkmatig over de vloer verdeeld door speciale "kruizen" onder het bed. Dit is de zogenaamde gewichtsverdeler. Helaas is een waterbed niet zomaar te verschuiven of te verhuizen. Het zal dan helemaal leeggepompt moeten worden. Dit kunt u door ons laten doen of u kunt een speciale pomp bij ons huren.

 9. Moet ik het hele bed vervangen als er iets stuk gaat?

  Nee. Alle onderdelen zijn los te vervangen! Dus als de verwarming het ineens niet meer doet, kan deze gewoon vervangen worden. Of de matras heeft een lekkage die niet te repareren is; gewoon een nieuwe zak erin. Zo zijn de losse onderdelen ook gewoon betaalbaar en kun je voor weinig geld de onderdelen vernieuwen en weer heerlijk slapen! Kijk op onze webshop voor de losse onderdelen.

 10. Hoe kan ik snel een waterbed in mijn bezit krijgen?

  U kunt telefonisch en via e-mail informatie van ons krijgen over waterbedden. De levertijd van onze complete bedden is ongeveer 1 tot 6 weken. Dit is afhankelijk van wat u erbij besteld. Losse onderdelen via de webshop worden meestal de volgende dag al geleverd!

***

Voor eventuele andere vragen kunt u ons bellen of mailen.

logo zeemeermin
Wist u dat...

Logo Perfect

...wij al 32 jaar waterbed-ervaring hebben?

...wij alle losse waterbedonderdelen kunnen leveren?

...wij u kunnen helpen met onderhoud van uw waterbed?

...u bij ons terecht kunt voor al uw waterbed-vragen?